Nieuws

 

Ontwikkeling van een pulstuig


Kramer Machines heeft samen met Ensis BV een pulstuig voor schelpdieren ontwikkeld. Het hoofddoel van het project bestond uit het ontwikkelen van een innovatief systeem voor het opvissen van mesheften middels pulstechnologie. Dit is een volledig nieuwe technologie dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van bodemberoering bij het opvissen van schelpdieren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees visserijfonds.

'Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij'Ontwikkeling van een nieuwe visserij

Kramer Machines heeft samen met Ensis BV een nieuwe visserij ontwikkeld. Het hoofddoel van het project bestond uit het innoveren van het vangst- en verwerkingsproces van mesheften tot een duurzaam proces. Er is een compleet nieuw vistuig ontwikkeld dat gebruik maakt van sproeiers en een airlift daardoor is het vistuig een stuk energiezuiniger dan conventionele vistuigen.

Daarnaast is er een compleet nieuwe verwerkingslijn ontwikkeld. Voor de logistiek zijn de verwerkingsstappen op zo'n manier op elkaar aangesloten dat het product zo min mogelijk handelingen ondergaat. Machines zijn compact en passen in de KG-8. Ze zijn echter wel robuust ontworpen en bestand tegen invloeden van bijvoorbeeld zout water en deining van het schip.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees visserijfonds.

'Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij'


Eindverslag en Rapport Pulsvisserij voor schelpdierenPulsvisserij _ Wetenschappelijk rapportEINDE VERSLAG

geplaatst op 13-06-2016

 

Diesel gestookte verwarmingsunit voor zeesterren

Donderdag 27 januari 2015 is in de haven van Colijnsplaat op de BRU 36 de eerste van de twee Diesel gestookte verwarmingsbakken geplaatst om de zeesterren dweilen te ontdoen van zeesterren. Deze is in opdracht van Marinus Padmos gemaakt die als pionier deze methode ontwikkelde. Het betreft  twee afneembare rvs geïsoleerde bakken met geïntegreerde warmte wisselaar, eigen brandstoftank en dieselbrander. De installatie is eenvoudig te verschuiven op een rail systeem als tijdens het vissen omgeschakeld moet worden van korren. Tevens zijn de bakken na gebruik eenvoudig weer van boord te halen. Momenteel wordt er tevens een versie met vaste opstelling ontworpen die geïntegreerd in het spoelsysteem kan worden opgenomen en zo altijd en op ieder moment ingezet kan worden.
geplaatst op 03-02-2015